Vissza

“FIAM, OLYAN A SZOBÁD, MINT A TELEKI TÉR…”
| Teleki tér 2013
A Teleki tér (Budapest, VIII. kerület) rehabilitációjának tervezése közösségi tervezés formájában történt. A rehabilitációhoz kapcsolódóan az önkormányzat egy, a Teleki tér történetét és Teleki László személyiségét, életét bemutató emlékhely kialakítására írt ki pályázatot.

Az S39 terve az emlékhelyet mint bebútorozott nappalit ábrázolja. A koncepció barátságos, játékos, felfedezésre ösztönző térélmény létrehozását célozza.

A térburkolat rendszerébe illeszkedő művészeti felület gazdag, enyhén plasztikus grafikával rendelkezik. Szőnyegszerűen átszövi az emlékhely teljes területét és a térhez kapcsolódó személyes történeteket dolgozza fel. Erre épülnek rá a síkból kiemelkedő térelemek – a tér különböző korszakaiból vett hétköznapi tárgyak sziluettjének felnagyított másai. A tárgyak mindegyikéhez sajátos, az emberi jelenlét által aktivizálható funkció (fényjelenség, hang) kapcsolódik. Ezen interakciók és a grafikai tartalom felfedezése során szerezhető meg a több érzékszervre (látás, hallás, tapintás) is ható információ.

Koncepcióterv: Baróthy Anna, tervező, Bozsó Melinda, tervező, Árpás Renátó, formatervező hallgató, Krauth Veronika, építész hallgató, Krompáczki Péter, építész hallgató, Lajkó Nóra, festőművész hallgató, Orosz Richárd, grafikus | Hang interakció konzultáció: Fogarasi Hunor

  
© 2014 All rights reserved.
Adatvédelmi tájékoztató