Vissza

MEMBORIÁN
aktív tér- és hangsinstalláció | Mád 2013
A MEMBORIÁN egy borospincébe tervezett rezonátor, mely működés közben rezgésekből, emlékekből és vágyakból összegyúrt hangélményt hoz létre: memboriál. Ahogyan a jó bor előállításának, ennek a folyamatnak is az alapja a folyadékkörforgás.

Az installáció négy organikus formavilágú rézfelhőből és egy csőrendszerből tevődik össze. A pince falain játékosan futó csőrendszer egyszerre működik tartószerkezetként, és az eső, valamint a hanghullámok grafikus megjelenítési felületeként, elágazásai pedig a víz folyamatos, érrendszerszerű keringetésének és az elektronikus jelek szállításának a feladatát látják el. A rézfelhők mindeközben olyan hangokat bocsátanak ki a látogatók jelenlétére reagálva, melyek a helyszínen kerültek rögzítésre. A MEMBORIÁN azokat a személyes és természeti együtthatókat idézi meg, amelyek a bor létrejöttét segítik.

 

Koncepció és kiviteli terv: Baróthy Anna, vezető tervező, Bozsó Melinda, Csernák Janka, Barakony Zsófia | Hang: Kolozsvári Csenge, Építészet: Bordás Péter, Holovits Annamária / BORD Építész Stúdió | Szakmai konzultáció: Majoros Áron, szobrász, Németh Marcell, szobrász, Nagy Attila, hangmérnök, Sági Károly, vízvezeték-szerelő | Kivitelezés: Baróthy Anna , Csernák Janka, Majoros Áron, Németh Marcell,  Bagi Tamás, programozás, Bónyai Zsolt, fémnyomás,  Tóth László, vízvezeték-bekötés, Vencel Imre, villanyszerelés, MES Kft, elektronika | Külön köszönet: Spak Zsóka, Gincsai Tamás

 

  
© 2014 All rights reserved.
Adatvédelmi tájékoztató