Vissza

Hortus Aequium
Egyenlők kertje

interaktív emlékmű | Debrecen 2015
A Hortus Aequium avagy az Egyenlők Kertje a “XX. századi Taigetosz” meghívásos köztéri pályázatra készült nyertes pályamunka. A koncepció egy akadálymentesített útvonal köré épített szenzoros kert létrehozását célozza.


A fizikai akadálymentesítés esélyegyenlőséget biztosít, és mindenki számára lehetővé teszi a helyszín megközelítését. Az egyenlőség érzetét különféle eszközök és téri megoldások támogatják. A kertben elhelyezett növényágyak felfedezése közben megszűnnek a képességbeli különbségek, az írott nyelvi elemek mellett pedig a PCS szimbólumrendszer, a Bliss-nyelve és a Braille-írás is megjelenik. A kert a fogyatékkal élők megítéléséről szóló csoportos foglalkozásoknak és terápiás tevékenységek helyszínáül is szolgálhat. A kirekesztettség-élmény vagy annak hiánya hiánya már önmagában kiindulópontja lehet a szegregációval és a társadalmi egyenlőséggel kapcsolatos gondolatoknak, párbeszédeknek, foglalkozásoknak és megemlékezéseknek.

Specifikáció
Társadalmi érzékenyítés az építészet és a design eszközeivel

A pályamunka megvalósítása, finanszírozási problémák miatt elmaradt.

Megbízó:Debreceni Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Fejlesztő Nevelés Oktatást Végző Iskolája / Építészeti tervezés:Csomor Dániel, Vass Réka
Tervezés, design:S39 Hybrid Desig, Baróthy Anna, Csernák Janka, Árpás Renátó, Kianek Zsófia / Konduktor: Madarász Dóra / Kerttervezés, Szalkai Dániel / Projektvezető: Mucsi Emese
Sponzorok, külön köszönet: Neuzer Zsófia, designer / Urbin Tünde, konduktor

 

  
© 2014 All rights reserved.
Adatvédelmi tájékoztató