Vissza

LÁNCHÍD 19 design hotel
kinetikus üveghomlokzat

homlokzatdesign | 2007
A Lánchíd 19 design hotel homlokzata a Duna-partra és a folyó közelségére reflektálva jött létre, mely az üvegfelület mintázatában és interaktivitásában jelenik meg. Az S39 Hybrid Design és a Nextlab feladata az építészeti felvetés speciális művészeti tartalommal való feltöltése és részletes kidolgozása volt. Az üvegfelület elsődleges funkciója az „élvezetes árnyékolás”, a délelőtti napfénytől való védelem és a szobában tartózkodók jótékony eltakarása a külvilág elől. A homlokzat elemei a Dunára, a folyó mozgásra és állandó változására reflektálnak, amit a helyi időjárási paraméterek határoznak meg.


Specifikációk
200 m²-es üvegfelület
Környezetre reflektáló homlokzati elemek
Ragasztott biztonsági üvegek
Színes szitafestés
Homokfújás
Sötétedés után működésbe lépő fényaktivitás

Megbízó: Duna-Resort Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. / Építészeti tervezés: RADIUS B+S Kft., Sugár Péter, ifj. Benczúr László / Kivitelezés: Rákosy Glass, MES Kft., Hidromatic Kft.

Tervezés, design: S39 Hybrid Design, Baróthy Anna, Bozsó Melinda, Kelner Krisztián, Szakál Péter, Szakál Tamás, Orosz Richárd, Fábry Szabolcs, Szpevár Attila, Reith András, Siklósi Ádám, Pallagi Zoltán / Asszisztensek: Bozsó Máté, Baróthy Dóra, Varga Erika, Kusnyár Evelin, Tardi Anna, Bodor Miklós, Bodor Márton, Tulipán Máté, Kolonics Réka, Baróthy Laura, Kerner Zsolt, Olteanu Mihály, Sipos Melinda, Tomay Katalin, Ikafalvi-Farkas Dávid, Bódis Tamás, Grünfelder Judit, Kulcsár Dávid, Pintér Norbert

Díjak: Formatervezési Nívódíj 2007, Designboom 2007 harmadik helyezés, The European Hotel Design Award 2008

 

 

 


  
© 2014 All rights reserved.
Adatvédelmi tájékoztató