Vissza

PLEASURE FACTORY
installáció | Budapest, Hajógyári sziget | Térkép | 2015
A cél egy modulárisan kezelhető élménygyár kialakítása volt, ami részeiben és egészében is képes intenzív élményt jelenteni a Sziget fesztivál zajos, színes platformján.

Olyan installáció megteremtését tűztük ki célul, mely jellegében egy nehézipari gyártósorra emlékeztet. Szerkezeteket, nyomócsöveket, konténereket, tartályokat látunk, amik egymáshoz csatlakoztatva egy működő üzem benyomását keltik. Amit gyártunk benne: az az ÉLMÉNY maga. Az installáció a fesztiválozás életérzésének makettje. Beszippant, bekebelez, megrág, aztán nevetve kiköp. A Pleasure Factory egységei a szabadság, a felfedezés, a játék alap érzeteire hatnak. Passzírozó, szélcsatorna és hangszoba gyártóegységeket építünk ki használt, kiselejtezett gyártósorok alapelemeiből, darabjaiból. A gyár három műszakban működik, melynek működését a gyár alkalmazottai (önkéntesek) felügyelik, az üzemvezető, a gyártásvezető, a gépkezelők és karbantartók. Nappal különböző gyárlátogatási programokat szervezünk: lehetőség van beton workshopokon (BETON) és további munkás továbbképzéseken való részvételre.

Megbízó: Sziget Kft., Tervezés, design: Baróthy Anna, Csernák Janka, Szentpétery Annamária, Sarlós Péter, Áprás Renátó, Koós Bence, Szász Levente | Projektvezető: Sarlós Péter Miklós Brigádvezetők: Jani Sándor, Kiskéry Dániel Asszisztensek: Hódi Péter, Tar Dániel, Dobrovicz Vivien, Horváth Márk, Tóth Gréta, Megyesi Gabi, Telek Zsófia, Pancsa Emese, Kovács-Sebestény Szilárd. Ludmann Dani, Szeidl Dóra. Daróczi Tímea, Csukonyi Balázs, Molnár Fruzsina, Halász Timi, Kártyás Lilla, Hári Andi | Kivitelezés: Bagi Iván, DOKA Magyarország Kft., Bobják Sándor | Sponzorok – külön köszönet: DOKA Magyarország Kft., Bosch, DEJMARK (Tikurilla), Kovács Balázs, PTE, MAMI, FKSE, Istvánkó Bea, Frissbeton, LAFARGE, ZÖLDBETON, FISCHER, HOLCIM, MESTech Kft., MCBAU, MAPEI, Crossfit B'Bros, TUBOSIDER, MOLNÁR BETON, MEKKORAPRINT, DUNA DRÁVA CEMENT, Fülöp Csaba, Pallós Endre, MEVA, Rákosy Glass, ÉMI, Miskolczy Csaba, Szilágyi Róza Tekla, Bolcsó Bálint, Bartha Márk,  Kukucska Gergő, Nagy Attila, Bagi Iván, Orosz Richárd | Fotó: Simon Zsuzsanna, Bognár Benedek

  
© 2014 All rights reserved.
Adatvédelmi tájékoztató