Vissza

Psota Irén emlékpark
Helyspecifikus emlékű

művészeti tartalom | 2017
Psota Irén egykori lakóhelyén ma a Corvin Innovation Campus irodaépülete és egy nyilvános park kap helyet. Utóbbi a kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésznek állít emléket. Az parkban elhelyezett emlékmű megtervezésére irodánk kapott megbízást a Futureal Grouptól.

Inspirációs forrásunk Psota Irén színművésznő aláírása volt. Ezt alapul véve alkottunk meg egy vízfelületre felfutó, krómacél hatást keltő szobrot. Az emlékműben a színházi függönyök lebbenése is felismerhető. A víz elvezetésére szolgáló elfolyót pedig a színésznőhöz kapcsolódó, áttört feliratok felhasználásával hoztuk létre.

A szobor tervezése során figyelembe vettük, hogy olyan alkotás jöjjön létre, mely a magyar színésznőt nem feltétlenül ismerő multinacionális közeg számára is élvezetes, izgalmas objektként jelenjen meg a téren.

Specifikációk
Helytörténet-specifikus műalkotás
Funkcionális és esztétikai szempontoknak megfelelő anyagválasztás

Beruházó: Futureal Group / Építész tervező: Radius B+S / Tájépítész tervező: 4D Tájépítész iroda

Egyedi műalkotás tervezése: S39 Hybrid Design Kft. / Vezető tervező:  Baróthy Anna / Projektvezető tervező: Krauth Vera, Szeidl Dóra / Tervezésben közreműködtek: Wágner Ákos, Némedy Gergely Máté, Barta Gyöngyi / Egyedi műalkotás kivitelezése: Kelemen Zénó szobrászművész

Képek forrása: Futureal

 

 

 

 

  
© 2014 All rights reserved.
Adatvédelmi tájékoztató