Vissza

MUKI_PIX
helyspecifikus világító járdaburkolat | Monor 2012
A MUKI_PIX egy terülő művészeti rendszer, amely beton térburkolati elemek formájában terjeszkedik a városok járdáin és terein. Formailag és tartalmilag is belesimul az építészeti és természetes környezetébe, mégis képes megteremteni a vizuális hangsúlyt egy adott téri helyzetben.

Mottója az együttélés, a játék, a természetes aktivitás, és célja, hogy az adott városban erősítse a közösségi kapcsolatokat.

Az egyedi muráliák felületein grafikailag feldolgozott helyi történeteket teszünk láthatóvá. Ezt a városi folklórt – valós vagy pletyka szintjén terjedő történeteket, városi legendákat – újságcikkek és történelmi dokumentumok mellett a helyi közösség tagjaival való spontán beszélgetésekből és interjúkból gyűjtjük össze. Nappal a felületeket részletgazdagsága, sötétedés után pedig az üvegből kialakított, piktogramszerű formák mögül kiszűrődő fény teszi izgalmassá, melynek aktivitása az emberek jelenlétére és az arra járó állatok mozgására reagál.

Elsőként Monor város nyolc különböző pontján valósult meg a MUKI_PIX 2012-ben mint a városközpont fejlesztéséhez kapcsolódó ‘public art’ pályázat egyik nyertes projektje.

Koncepcióterv: S39 Művészeti Bázis / Baróthy Anna, Bozsó Melinda, Krauth Vera, Lajkó Nóra, Tóth Bálint | Projektfelelős: Baróthy Anna, Tóth Bálint, Grafikai terv: Orosz Richárd (1000%), Grafikai előkészítés: Bozsó Melinda, Művezető: Tóth Bálint, Asszisztencia: Barakony Zsófia, Bánsági Dávid, Bozsó Miklós, Csernák Janka, Domonkos Tamás, Jakab Renáta, Kardos Kata, Kardos Anna, Krauth Vera, Lajkó Nóra, Lőcsei Gergő, Miklós Bianka, Vinkler Zsuzsa | Fejlesztő partnerek: concrete by Giacotti / betontechnológia, Mes Kft. / elektronika | Kivitelezők: Woldem Kft. / vízvágás, Színmix Kft. / fóliavágás, Brekeke Kft., Marschall Design Kft. / habosított PVC marás, Kiss Sándor, villamosmérnök / elektromos engedélyezési terv, Nyúl József / erősáramú elektromos bekötések

 

  
© 2014 All rights reserved.
Adatvédelmi tájékoztató