Vissza

POESISCOPE
aktív térplasztika terve | Weöres Sándor Színház homlokzata, Szombathely 2011
A Szombathelyen épülő Weöres Sándor Színház homlokzatára készült terv egy szélmozgásra reagáló versíró felület. A koncepció a névadó költő, Weöres Sándor költészetén alapszik, és a színház közösségteremtő szerepéből indul ki.


A frízszerű területet lefedve 560 db forgó elemből álló felület jött létre. A hengerekre Weöres Sándor Felhőt Nekem című verse került fel karakterekre bontva. Az elemek szerkezete egy szélturbina felépítését követi, a kis lapokba így belekap a szél és eltekeri azokat, örök mozgásban tartva a betűket, és így a feliratot.

Tervezés, design: S39 Hybrid Design, Baróthy Anna, Kolozsvári Csenge, Domonkos Dávid, González Marcell, Kardos Katalin, Krauth Veronika, Lajkó Nóra, Latkóczy Dóra, Lukátsi Márton

  
© 2014 All rights reserved.
Adatvédelmi tájékoztató