Button Text
Kategória —

Homlokzat

Gyártási hulladékból designobject

"A kézművesség hagyományos tapasztalata és a high-tech technológiák adta lehetőségek számomra egyidejűleg jelentenek izgalmas terepet" - mondja Baróthy Anna. "Digitalizált világunkban az anyaggal való magabiztos bánás és a kézenfekvő megvalósításról való komplex szemlélet speciális tudássá vált."

Molnár Zsuzsanna
Communication specialist
3
perc olvasási idő
October 2024

Közel egy éve adtunk hírt az egyik munkánkról, a Hard Rock Hotel felső szintjeit fedő kulisszahomlokzat megtervezéséről és a kivitelezés szakmai támogatásáról. A közel 700 m²-es sárgarézlemez-burkolat megkoronázza a szálloda épülettömegét.

A korona sárgarézötvözetű felülete nagyméretű rombuszokból áll, melyeken kapszulaformájú áttörések biztosítják, hogy a szállodai szobákból megfelelő kilátás nyíljon, míg kívülről takarják, elfedik a privát felületeket.

A homlokzat fémlemezeiből a gyártás során kiesett kapszulaformák sorsa már a tervezés során foglalkoztatott bennünket. Az anyag természetének alapos ismerete miatt tudtuk, hogy nagy mennyiségű gyártási hulladék keletkezik, mely design szempontból újrafelhasználható alapanyagként működhet. Az újragondolás során a megbízóban nyitott szemléletű partnerre találtunk.

A kapszulák - a megbízó kívánsága szerint - a hotel Rock Star Suit elnevezésű szobájában, a háló- és fürdőegységeket egymástól vizuálisan elválasztó designobjektekben élnek tovább.

A koncepció a napjainkban elengedhetetlen figyelmet igénylő fenntarthatóságot is nagyban támogatja.

Míg a homlokzatburkolat megtervezéséhez a 21. század adta technológiai lehetőségek nyújtottak megoldást - parametrikus tervezéssel történt a felületkialakítás optimalizálása -, addig a térelválasztók a kézművesség létjogosultságába vetett hitünk által valósultak meg.

A hotel egyik galériás szobájában az intimitást is szolgáló térelválasztóként jelennek meg azok a fémköröcskék, melyek a hotel liftjének falburkolatából estek ki.

Ha szimpatikusnak tartod szemléletünket, munkamódszerünket, és szívesen dolgoznál velünk, várjuk megkeresésedet!

Számíthatsz ránk komplex tervezői munka kapcsán, de akkor is keress bennünket, ha olyan csapattal dolgoznál, mely a kivitelezést is végigkíséri.

Ha a céged már dolgozik a terveken, de a határidők szorításában egy-egy részlet kidolgozására nem marad elég kapacitás, nyugodtan hívj bennünket!

Ha csak szakmai tanácsra van szükséged, szintén számíthatsz csapatunkra.

Ha szimpatikus a szemléletünk, munkamódszerünk

Szívesen dolgoznál velünk? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat

Magazin − Less be a kulisszák mögé

Várunk stúdiónkban

Kapcsolat