Button Text
Kategória —

Komplex Művészeti Tartalom

Térképen az S39HD

Izgalmas dolog felülről, más perspektívából szemlélni a világot, térképre helyezni a dolgokat és új összefüggéseket találni.

Molnár Zsuzsanna
Communication Specialist
3
perc olvasási idő
October 2024

Erre munkánkból adódóan is többször volt lehetőségünk, portfóliónkban ugyanis több olyan projekt található, amely során térképet terveztünk. Olykor betonba öntöttük a tájat, máskor fémből formáltuk meg. Designer és építészszakmai tudásunkat alkalmazva hoztunk létre építészeti léptékű művészeti tartalmat.

Egy rendhagyó hírlevéllel lepünk most meg. Nem egy konkrét projekt vagy projekttípus apropóján írunk, hanem azon munkáink közül válogatunk, amelyekben térképekkel is dolgoztunk.

Két olyan projektünk van, amely köztéren található. Az egyik a Dohány utcai Gettóemlékfal, a másik pedig a Széll Kálmán tér térképe. Mindkettő esetében betonnal dolgoztunk.

Előbbi különlegessége, hogy kivitelezése során alkalmaztuk először az általunk fejlesztett patinázott betonfelületet, ami azóta több munkánkban is megjelenik, illetve a monolit falba integrált világítással is ekkor dolgoztunk első alkalommal. A projekt további érdekessége, hogy az egyedi zsalubetéteket nem csak terveztük, de magunk kiviteleztük is. A zsaluba a helyszínen öntöttünk monolit, nagyszilárdságú, öntömörödő betont. A kivitelezés egészében fizikailag is közreműködtünk.

A térkép sajátossága, hogy aktivitásra készteti szemlélőjét: adott pontokon bele lehet kukkantani, a kukucskálókon keresztül pedig a környék történetét megörökítő archív fotók láthatók.

A Széll Kálmán térre, a metró épülete elé Budapest 1823-as térképét helyeztük el.

A Traktor Farmfood and Restaurant falára is betonból öntöttünk stilizált térképet. Az étterem egykori menüje a földművelés gondolatköréhez kapcsolódott, étlapját friss, színes alapanyagok alkották. Így született meg az igény, hogy a hely nagyléptékű, egybefüggő oldalfala is a témához kapcsolódó designt kapjon. Ezért olyan felületet hoztunk létre, mely asszociatívan, madártávlatból jeleníti meg a szántóföldek rusztikusságát.

Egy magánlakás belsőépítészeti tervezése során derült ki, hogy a megbízó kedveli Budapest tömegközlekedési hálózatát, így az előszobában elhelyeztük a belváros jelentősebb járműveinek térképét. Vidám, hangulatos pontja lett ez a lakásnak.

Végül egy olyan munkánkat mutatjuk meg, mely létrejöttét a korábbi években végzett kísérleteink támogatták és alapozták meg. A Graphisoft Park „G” épületének lobbyjába került az a hangérzékeny, LED-világítású installáció, mely a Graphisoft SE nemzetközi jelenlétét ábrázolja.

A világtérkép mintázata lézergravírozással és homokfúvással lett kialakítva rozsdamentes, mágnesezhető acélfelületen. A Graphisoft cég székhelyeit gravírozott polikarbonát tornyok jelölik, melyek mágnessel helyezhetők el a térkép adott pontjain. A felület mögött LED-világítás húzódik, illetve hangérzékeny LED-pontok is találhatók az objektben.

Ha szimpatikusnak tartod szemléletünket, munkamódszerünket, és szívesen dolgoznál velünk, várjuk megkeresésedet!

Számíthatsz ránk komplex tervezői munka kapcsán, de akkor is keress bennünket, ha olyan csapattal dolgoznál, amely a kivitelezést is végigkíséri.

Ha a céged már dolgozik a terveken, de a határidők szorításában egy-egy részlet kidolgozására nem marad elég kapacitás, nyugodtan hívj bennünket!

Ha csak szakmai tanácsra van szükséged, szintén számíthatsz csapatunkra.

Ha szimpatikus a szemléletünk, munkamódszerünk

Szívesen dolgoznál velünk? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat

Magazin − Less be a kulisszák mögé

Várunk stúdiónkban

Kapcsolat